METAFOREN

Ditt Ankare

1 feb 2021

Börjar som traditionen bjuder med att presentera mej och gör så med mitt namn Kaisa Ljunggren.

För att ge det namnet ett ansikte kommer jag fortsättningsvis att kort prova att referera de, ehm, otal antal åren jag lyssnat till detta namn.

Jag föddes likt de allra flesta andra barn som ett livsbejakande litet livets under skrikandes efter närhet ( jag har lugnat ner mej nu- något hände runt Trettio 😜)

Jag hade en underbar uppväxt tillsammans med tre syskon ute på landet med djur och natur som bas för läran om respekt. Respekt för sina medmänninskor, levande individer natur och vart vi kommer ifrån.

Då jag var tolv år flyttade familjen från den trygga byn med vägar utan namn och gårdar utan staket.

12 år var jag på min splitter nya cykel. Hoppade upp och entrade min nya asfalterade verklighet med krökt rygg över en allt för stor cykel med bockastyre utan fotbroms.

Jag upptäckte i den stunden hur liten jag var och den trivsamma enkelheten jag hade kontroll över byttes till ett kaos av förvirring med en fasad av hårt smink och ultrablonderat hår med skinnjacka och kängor.

Ja det var väl ungefär då jag också övergav min nya cykel i ett dike för att kunna ha ciggen i ena handen och kassen med stulna folköl i den andra... 

Nu väntade en upprorisk tonårstid, med bedrövade föräldrar och psykologer. Stiger ut i vuxenlivet som ett utnyttjat, misshandlat och magert anorexifall efter månaders upphåll på psyk. 
Inte bara hade jag erfarit att inte alla får lära sej om medmänsklighet- jag hade också förstått att det behöver läras att stå upp för sej själv. 
När jag efter några års erfarenheter av livets vändningar, anställd på ett vårdhem, hade jag lärt mycket om mej själv. Jag bestämde att leva livet och sedan viga mitt liv åt att arbeta med och för människor i ett senare skede i livet.

Anledningen till denna blogg, eller vad det nu kan komma att bli, är att jag börja närma mej dit.

Det har tagit många vändningar, erfarenheter som har varit mindre bra och bättre! 
Det har till och med blivit fyra underbara barn på vägen!🥰

Det har aldrig åtminstone varit närmare än nu! 🙏🏼

Jag vill med denna sida ge tips och ideer hur man kan utveckla sej själv och andra genom erfarenheter som fungerat och fungerar för mej!

Idag är första dagen på våra liv!

❤️Vad ska vi fylla den med?❤️